Feedback Friday

Page 1 of 3123»


Massale protesten tegen bezuinigingen onderwijs?

Gepubliceerd op 07 januari 2011, 15:01

De organisatie heeft het voorzichtig al over de grootste studentendemonstratie sinds de jaren tachtig, ga jij ook?

Soldaat, een universitaire opleiding?

Gepubliceerd op 26 november 2010, 09:11

D66 diende deze week een motie in om militairen die een officiersopleiding hebben voltooid een universitair diploma te verstrekken, zodat afgestudeerde militairen met een diploma de arbeidsmarkt op kunnen. Eens of oneens?

Is wetenschap een economische zaak?

Gepubliceerd op 15 oktober 2010, 09:10

Photo by ghutchis
Het kabinet Rutte-I wil “innovatie” bij Economische Zaken onderbrengen. Schuif dan de wetenschap naar dat ministerie, reageerden de koepel­organisaties in dat veld. Ze vrezen versnippering van het onderzoeks­beleid maar krijgen niet hun zin. NWO-voorzitter Jos Engelen onderbouwde het voorstel in NRC met de stelling dat “onderzoek doen en de praktische toepassing ervan één [...]

Bezuinigen op onderwijs

Gepubliceerd op 01 oktober 2010, 09:10

Het Kabinet Rutte-Verhagen, gedoogd door Wilders, lijkt een feit. Bezuinigen is het devies, ook op onderwijs. In de verkiezingen en tijdens de formatie verschilden de partijen van mening over bezuiniging op hoger onderwijs. Waar op onderwijs kan er het best bezuingd worden?

Alle collegegelden vrij?

Gepubliceerd op 09 juli 2010, 10:07

De universiteiten moeten zelf, per student, het collegegeld kunnen bepalen. Dat bepleiten twee hoogleraren van de UvA deze week in de Volkskrant. De overheid steekt structureel te weinig geld in hoger onderwijs en heeft er de afgelopen decennia zo’n 50% per student op bezuinigd. Nederland moet hoger opgeleid worden, maar daar staat geen geld tegenover. [...]

Welk kabinet kies je?

Gepubliceerd op 18 juni 2010, 13:06

Een kabinet formeren is een moeizame bezigheid. Breekpunten gaan weer in de kast en het is tijd om compromissen te smeden. Dat betekent ook dat verkiezingsbeloftes zullen verwateren. Welk kabinet wil jij?

Zin in het WK?

Gepubliceerd op 11 juni 2010, 13:06

Vandaag begint het WK voetbal. Voor de één betekent dat uren ingespannen voor de tv hangen en verwoede pogingen de bal bij de tegenstanders van oranje in het doel te schreeuwen, voor de ander is al dat aandacht voor een spelletje een bron van ergernis.

Verkiezingen voor de deur

Gepubliceerd op 04 juni 2010, 13:06

De verkiezingen staan nu echt voor de deur. Op welke partij ga je stemmen?

Sociaal leenstelsel of basisbeurs?

Gepubliceerd op 21 mei 2010, 12:05

Vanochtend hebben de Jonge Democraten het kantoor van de LSVb bezet om aandacht te vragen voor het invoeren van een sociaal leenstelsel. De jonge D66’ers willen dat het geld dat bespaard wordt op de basisbeurs gebruikt wordt om de kwaliteit van het hoger onderwijs te verbeteren.

Wat valt er te kiezen?

Gepubliceerd op 14 mei 2010, 13:05

In mei worden op veel hogescholen en universiteiten weer medezeggenschapsverkiezingen gehouden. Studenten die hopen een zetel te bemachtigen bestoken voorbijgangers met flyers en propagandapraatjes om hun boodschap en zichzelf aan de man te brengen.

Problemen met je huisbaas?

Gepubliceerd op 07 mei 2010, 12:05

Huurders in Nijmegen worden nog wel eens bedreigd, zo werd deze week bekend. Wat is jouw naarste ervaring met huisbazen?

Doorwerken tot 67?

Gepubliceerd op 30 april 2010, 10:04

Photo by fnvbouwfotosBij de aanstaande verkiezingen is de basisbeurs het heetste hoger onderwijs-hangijzer, maar er speelt natuurlijk meer. Zo zijn de partijen verdeeld over het verhogen van de pensioenleeftijd naar 67 jaar. Voor lichamelijk zware beroepen worden uitzonderingen beloofd, maar daar hebben de meeste ho-afgestudeerden waarschijnlijk weinig aan. Uit een onderzoekje van uitzendbureau ASA Student [...]

Past je studie bij je?

Gepubliceerd op 23 april 2010, 14:04

Uit cijfers van de onderwijsinspectie blijkt dat veel studenten uitvallen in het hoger onderwijs. Hoe goed past jouw studie bij je?

Meer videocollege?

Gepubliceerd op 16 april 2010, 14:04

De RUG, TU Delft, Radboud en Erasmus Universiteit willen meer videocolleges aan gaan bieden.

Geen beurs, wat nu?

Gepubliceerd op 09 april 2010, 08:04

“Nederlandse student trekt naar België,” kopte de voorpagina van Spits woensdag. De Vlaamse universiteiten en hogescholen vrezen een grote toeloop vanuit Nederland als de geplande bezuinigingen op hoger onderwijs doorgaan en de basisbeurs wordt afgeschaft. Marc Vandewalle van de Vlaamse Hogescholenraad noemde het “niet de bedoeling dat studenten nu hun blik verruimen omdat studeren in [...]

Studenten drinken… te weinig

Gepubliceerd op 02 april 2010, 10:04

Nederlandse studenten drinken te weinig, zo menen prof. Arend Meinders (LUMC) en internist drs. Arend-Jan Meinders. In het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde maken zij melding van een oriënterend onderzoek onder 1025 scholieren en studenten. Ongeveer de helft draagt altijd een waterflesje bij zich, maar nog geen 5% drinkt de aanbevolen twee liter per dag.
Voor de [...]

Lente

Gepubliceerd op 26 maart 2010, 11:03

De StudNed.nl redactie wil deze vrijdag graag van de lezers weten hoe tegenover het begin van de lente staan. Kriebelt het al om met rosé en stokbrood een parkje in te gaan? Of werkt het alleen hooikoorts in de hand en hoeft het niet zo nodig voor je?

Klachten over studenten OV-chipkaart

Gepubliceerd op 19 maart 2010, 14:03

De studenten OV-chipkaart is een feit. Vanaf 16 maart moeten studenten de chipkaart gebruiken om te reizen. De klachten over de kaart stromen binnen. Zo zijn er nog steeds studenten die geen (functionerende) chipkaart hebben.
Als StudNed.nl functioneren we graag even als klaagmuur in deze barre tijden voor de student die nog eens met het openbaar [...]

Bos of Cohen?

Gepubliceerd op 12 maart 2010, 13:03

Wie zie je liever als lijsttrekker van de PvdA?

Wat vind je belangrijk in een baan?

Gepubliceerd op 05 maart 2010, 13:03

Wat vind je belangrijk in een baan?

Page 1 of 3123»

Volg StudNed.nl via: