RUG beste academische werkplek Nederland

Gepubliceerd op 29 oktober 2009, 13:10
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat vierde op de internationale ranglijst voor beste academische werkplek. De RUG is de enige Nederlandse universiteit op de lijst. De ranglijst wordt samengesteld door het Amerikaanse wetenschappelijk tijdschrift The Scientist.

De RUG wordt voornamelijk geroemd om het aantrekken en behouden van talent. Zo stromen relatief veel studenten door naar een baan bij de RUG. Tussen de 10 en 20 procent van de facultaire medewerkers waren student aan de RUG, laat RUG-woordvoerder Speekman weten aan het tijdschrift.

Ook de Rosalind Franklin Fellowships worden positief beoordeeld door The Scientist. Dit is een tenure-track programma bedoeld om meer vrouwen in de wetenschap te krijgen. Door een mentorprogramma wordt er een senior onderzoeker gekoppeld aan het jonge vrouwelijke talent voor advies en hulp bij de wetenschappelijk carrière.

Tags: #arbeidsmarkt, #Groningen, #Wetenschap


1 Reactie(s)

  1. Wimar

    Overigens wel bijzonder dat ze de RUG bij Elsevier er een stuk bekaaider vanaf komt. Geeft wel weer aan hoe zinvol en neutraal rankings en peer review zijn.


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: