RUG investeert ruim 200 miljoen in nieuwbouw

Gepubliceerd op 28 oktober 2009, 12:10
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

De Rijksuniversiteit Groningen investeert in de komende vijftien jaar voor ruim 200 miljoen euro in nieuw- en verbouw. De helft hiervan wordt nog voor 2015 besteed. Het gaat daarbij om gebouwen aan de A. Deusinglaan, op het Zernike-complex en aan de Grote Rozenstraat.

Zo bouwt de universiteit een nieuwe tentamenhal en een nieuw gebouw voor Levenswetenschappen. De bouw van de tentamenhal ging eind 2008, op aandringen van de studenten in de universiteitsraad, van start. De oude tentamenhal was te klein, waardoor er tentamens werden afgenomen in de tennishal. De nieuwe tentamenhal  zal in december dit jaar worden opgeleverd.

Voor de nieuwbouw voor Levenswetenschappen ging in 2007 de eerste spade in de grond. Het is het grootste bouwproject in de geschiedenis van de universiteit. Het gebouw heeft een vloeroppervlakte van 36.000 vierkante meter en koste circa honderd miljoen. Het gebouw wordt waarschijnlijk in september 2010 in gebruik genomen.

De universiteit begint volgend jaar de bouw van een researchgebouw bij de medische faculteit. Het gebouw wordt in drie fasen gebouwd, waarvan de laatste in 2023 wordt gerealiseerd. Daarnaast wordt er gebouwd voor de faculteit Wiskunde & Natuurkunde op het Zernike-complex.

Tags: #Groningen


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: