Openbaar vervoer fors duurder

Gepubliceerd op 26 oktober 2009, 11:10
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

Wie voorheen in regio Arnhem/ Nijmegen met de bus wilde reizen en zelf geen strippenkaart bezat, kon een kleine strippenkaart kopen bij de chauffeur voor € 1,60 (1 zone) of € 2,40 (2 zones). Deze vervoersbewijzen zijn echter sinds de zomer vervangen door de duurdere RITkaartjes. Niet alleen kosten deze nieuwe kaarten de reiziger al snel 25% meer, ook vervalt het recht op overstappen op een andere bus. Een reiziger die met twee verschillende bussen moet reizen heeft dus twee RITkaartjes nodig, wat de reis fors duurder maakt.

De RITkaartjes zijn door de stadsregio aangekondigd als onderdeel van de invoering van de ov-chipkaart. De belofte was dat deze invoering kostenneutraal zou zijn voor de reiziger. Volgens reizersvereniging ROVER gaat de reiziger er door de dure RITkaartjes echter toch financieel op achteruit. Daarnaast vindt ROVER de invoering van de RITkaartjes prematuur omdat de ov-chipkaart nog niet volledig in gebruik is genomen. ROVER meent dat de introductie van de dure onderdelen van het ov-chipkaartpakket niet op de rest vooruit moet lopen.

De reizersvereniging wil dat in de regio Arnhem/Nijmegen de oude strippenkaarten terugkomen. In ieder geval tot de invoering van de chipkaar

Tags: #openbaar vervoer


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: