Groninger studentenpartij voor een bsa

Gepubliceerd op 23 oktober 2009, 14:10
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

Calimero b/n
Photo by kinitta
Dit jaar barstte de discussie over het invoeren van het bindend studieadvies aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) los. De drie studentenpartijen Studentenorganisatie Groningen, Lijst Calimero en de Groninger Studentenbond vormden als het over studieblokkades als de harde knip of een bindend studieadvies ging één front. Maar nu niet meer.

Studentenpartij Calimero is namelijk voor een bsa. “We zien dat het onderwijsniveau aan de RUG daalt en dat de rendementen heel slecht blijven. Blijkbaar werken de tot nog toe genomen maatregelen niet.”  aldus fractievoorzitter Leendert Kalfsbeek. “Dan blijft er eigenlijk alleen maar een bsa over.”

In het verkiezingsprogramma van Calimero sprak de partij zich nog uit tegen een bsa. Kiezersbedrog of voortschrijdend inzicht? Kalfsbeek: “Dat laatste. In ons verkiezingsprogramma staat trouwens dat we tegen de inflexibele werking van een bsa zijn, niet tegen een bsa op zich. De noodzaak voor rendementsverbeteringen is nu gewoon groot.”

Wel vindt Calimero dat de implementatie goed moet zijn. Dat betekent volgens Kalfsbeek in ieder geval dat er geen onterechte bsa’s worden gegeven en dat er enige coulance is jegens studenten die actief zijn bij een studentenorganisatie. Komende donderdag besluit de universiteitsraad over het invoeren van een bsa. Waarschijnlijk zijn dit de onderwerpen waar het de komende tijd over zal gaan. De personeelsfractie was al voor een bsa en nu de studenten in de raad verdeeld zijn lijkt de komst van een bsa onvermijdelijk.

Tags: #Bindend studieadvies (bsa), #Calimero, #Groningen


1 Trackbacks & Pingbacks

 1. 27 november 2009 08:45

  StudNed.nl | Calimero: ‘Chantage past niet binnen medezeggenschap’ :

2 Reactie(s)

 1. Jurjen

  Ik snap niet zo goed hoe mensen erbij komen dat een bsa het rendement verhoogd.. Je maakt het mensen onmogelijk om hun opleiding af te ronden -> rendement opleiding omlaag.
  Als je er vanuit gaat dat de mensen die een bsa zouden krijgt, toch wel zouden afhaken, blijft het rendement op zijn best gelijk. Wel scheelt het dan natuurlijk een hoop geld voor de universiteit, omdat die bsa-studenten anders nog een paar jaar geld kosten, terwijl de universiteit het diplomagedeelte van de bekostiging misloopt.
  En wat betreft de onderwijskwaliteit: in hoeverre beïnvloeden de mensen die aanmerking komen voor een bsa nou echt de kwaliteit van het onderwijs? Het lijkt me dat dit vooral de mensen zijn die (bijna) nooit naar college gaan.. Hoe beïnvloeden die de kwaliteit van het onderwijs?
  De kwaliteit van het onderwijs wordt volgens mij vooral beïnvloed door de massaliteit van colleges, gebrekkige didactische vaardigheden van docenten en een gebrek aan motivatie van docenten en studenten die wel aanwezig zijn tijdens de colleges..
  Het bsa lijkt me dan ook niets meer dan een ordinaire bezuinigingsmaatregel..Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: