Introductieweek Almere weer meerdere dagen

Gepubliceerd op 07 augustus 2009, 00:08
Auteur: StudNed.nl Redactie (Gerrit)

De introductieweek voor nieuwe studenten in Almere duurt weer een week. Door gebrek aan animo werd vorig jaar nog besloten de week terug te brengen tot één dag. Nu zijn er al dertig aanmeldingen, reden voor studentenvereniging Endzjin om de activiteiten weer te spreiden over vijf dagen. De introweek duurt dit jaar van 24 tot en met 28 augustus.

”We gaan er dit jaar weer volop tegenaan”, vertelt Martijn de Rover van Endzjin. ”Vorig jaar konden de studenten van Small Business and Retail Management niet mee doen als de introductie een week zou duren. Dit jaar kan dat wel. Daar zijn wij heel blij mee. Op dit moment hebben wij honderdvijftig leden, dat zijn er dertig meer dan vorig jaar rond deze tijd.”

Sinds 1999 heeft de Hogeschool van Amsterdam vestigingen in Almere. Ook de Universiteit van Amsterdam heeft er een tijd de propedeuse Gedrag en samenleving’  aangeboden. Almere telt ongeveer 178.000 inwoners, waarvan nog geen 1% student is.

De gemeente Almere probeert hiermee al jaren een echte studentenstad te worden. Tot nu toe ziet Almere het grootste deel van de 18 jarigen naar een andere studentenstad verhuizen. Het feit dat Almere als studentenstad niet echt van de grond komt, heeft wel voordelen voor studenten uit Almere. De verhoudingen tussen de gemeente en de studenten zijn daarom goed en het aanbod van studentenhuisvesting is relatief groot. Volgens studiekeuze123.nl is de kamerhuur in Almere gemiddeld maar €357 terwijl studenten in Amsterdam wel €404 kwijt zijn.

Tags: #introductieweken


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: