Wilders zorgt voor onrust op Temple University

Gepubliceerd op 21 oktober 2009, 15:10
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

Gisteren sprak Geert Wilders op de Temple University in Philadelphia. De aanloop naar de lezing van Wilders, waar hij onder andere de film Fitna vertoonde, was al onrustig. Universiteitskrant The Temple News vermeldt dat de komst van Wilders van het begin af aan omstreden was. Van de twee studentenorganisaties die de bijeenkomst organiseerden, de Temple College Republicans en de TU Purpose, trok de eerste zich terug. Dit vanwege hatemail die de Muslim Student Association ontving naar aanleiding van de komst van Wilders.

Monira Gamal-Eldin, voorzitter van de MSA, stelt dat de ontvangen hatemail bedreigend was. “Enough to feel threatened. I received messages from as far as Australia. The Muslim population at Temple feels attacked, threatened and ultimately unsafe,” laat Eldin weten aan de universiteitskrant.

TU Purpose zette de organisatie voort. De lezing van Wilders gister voorloop ook al niet rustig. Tijdens de lezing was er veel rumoer, verdeeld in applaus in boe-geroep. De lezing is voortijdig geëindigd vanwege gejoel door studenten.

Tags: #Verenigde Staten, #Wilders/PVV


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: