Virgo Consortium wint Valorisation Award van 1 miljoen

Gepubliceerd op 20 oktober 2009, 16:10
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

De jaarlijkse Valorisation Award van het Netherlands Genomics Initiative (NGI) gaat dit jaar naar het Virgo Consortium. De NGI Valorisation Award is bedoeld om de overdracht van wetenschappelijke kennis naar het bedrijfsleven en de maatschappij te stimuleren. Dit jaar is de prijs in het bijzonder bedoeld voor het Genomics Centre dat het beste samenwerkt met de industrie.

Het Virgo Consortium richt zich op de bestrijding van virale luchtweginfecties. Samen met een netwerk van bedrijven en instellingen heeft het Virgo Consortium een internationaal erkend Centre of Excellence opgezet voor het onderzoek naar infectieziekten van de luchtwegen. Dit heeft geleid tot een geheel van geïntegreerde activiteiten voor de ontwikkeling van diagnostiek en vaccins. Virgo biedt daarnaast advies op gebied van beleid, testen en regelgeving aan andere grote spelers in de sector.

NGI wil met de Valorisation Award alles uit genomics-onderzoek halen wat er in zit. Dit betekent dat de waardevolle kennis die door wetenschappers wordt ontwikkeld, ook optimaal ten goede moet komen aan het bedrijfsleven en de maatschappij. Om alle mogelijkheden die valorisatie biedt optimaal te kunnen benutten, kiest NGI ieder jaar een ander thema voor de Award. Dit jaar was het thema ‘Exellence in deal making with the industry’. Volgend jaar gaat het om de beste spin-off.

Volgens NGI is het Virgo Consortium een uitstekend voorbeeld van een academisch onderzoekscentrum dat maatschappelijk en economisch voordeel oplevert voor Nederland door samen te werken met vooraanstaande nationale en internationale bedrijven en overheden.

De Valorisation Award werd vandaag (20 oktober) door Erica Terpstra uitgereikt tijdens het Life Sciences Momentum 2009. Samen met Rudy Dekeyser, Angus Livingstone, David Owen, Clemens van Blitterswijk en René Kuijten vormt zij de valorisatie-adviesraad van NGI die besloot welk Genomics Centre dit jaar de prijs van 1 miljoen het meest verdiende.

Tags: #bèta


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: