Commissie studentenhuisvesting wil bijbouwen in Utrecht

Gepubliceerd op 15 oktober 2009, 14:10
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

De commissie Toekomst Studentenhuisvesting Utrecht overhandigt komende maandag haar advies aan de gemeente. Studentenstad Utrecht komt ruim 2.000 studentenkamers te kort door de slechte doorstroom naar zelfstandige woningen. Daarnaast betalen jongeren gemiddeld 120 euro in de maand te veel huur en woont zo’n 10 % in een brandonveilige kamer. De commissie doet enkele aanbevelingen om de knelpunten in studentenhuisvesting aan te pakken.

Het instellen van huurteams in Utrecht met als doel het ondersteunen van kamerbewoners en andere huurders bij het bezwaar maken van een te hoge huur bij de huurcommissie en het beëindigen van brandonveilige woonsituaties. In o.a. Amsterdam, Den Haag, Groningen en Nijmegen is dit een groot succes.

Daarnaast moet er bijgebouwd worden. De commissie vindt dat er binnen tien jaar 7.500 nieuwe kamerwoningen extra moeten worden gerealiseerd, bedoeld voor bewoners onder de 35 jaar. Ook moeten leegstaande kantoorpanden worden omgezet in woonruimte.
De commissie is een initiatief van USF Studentenbelangen; de Utrechtse studentenvakbond en wordt voorgezeten door professor Pieter Hooimeijer, hoogleraar Sociale Geografie en Demografie aan de Universiteit Utrecht.

Tags: #studentenkamers, #Utrecht


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: