Ook studenten werkloos door val DSB

Gepubliceerd op 14 oktober 2009, 15:10
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

De val van de DSB Bank brengt in één klap veel werkloosheid met zich mee, ook onder studenten. Dit meldt het universiteitsmagazine VOX op haar website. Er werkten honderden studenten in het callcenter van DSB. Een studentenuitzenbureau in Nijmegen liet aan VOX weten dat veel studenten de bui al zagen hangen. Was het ooit zo dat je met een contract voor vier uur in de week makkelijk veertig uur aan de slag kon in het callcenter, werden de laatste maanden strikt de contracturen nageleefd.

Vakbond De Unie heeft vandaag laten weten uit betrouwbare bron vernomen te hebben dat er serieuze belangstelling is om de DSB Bank te kopen. “Het gaat om een serieuze Europese instelling,” aldus Sr. Belangenbehartiger van De Unie, Joop Hofland, “die de hele bankorganisatie wil overnemen voor een doorstart.” De Curatoren Schimmelpenninck en Ruiter gaven deze partij echter maar tot 12:00 uur vandaag de tijd om een bod te doen. Volgens Hofland sturen de curatoren hiermee aan op een faillissement.

Hofland: “deze curatoren zijn in opdracht van DNB kennelijk blind uit op een faillissement! Terwijl een reddende partij de bank integraal wil overnemen, zodat de werkgelegenheid van de bijna 2000 werknemers vooralsnog niet in gevaar komt.” De geïnteresseerde partij heeft volgens de vakbond tot eind van de week de tijd en toegang tot de boeken gevraagd om met een ‘zeer serieus’ bod te komen.

Tags: #bijbaan, #Nijmegen


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: