Toekomst hoger onderwijs

Gepubliceerd op 08 oktober 2009, 12:10
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

De samenstelling van de commissie die het hoger onderwijs tegen het licht moet houden is bekend. Minister Plasterk wil dat de commissie met een rapport komt waarin het Nederlandse hoger onderwijs wordt vergeleken met onderwijsstelsels in het buitenland. Op deze manier wil Plasterk onderzoeken hoe de toekomst van het hoger onderwijs er uit moet zien. Aan het begin van het collegejaar gaf Plasterk al aan naar een onderwijssysteem te willen waarbij er meer maatwerk wordt geleverd en er meer dan twee ’stromen’ hoger onderwijs zijn.

Eerder was al bekend gemaakt dat het CDA-prominent Cees Veerman voorzitter wordt. Verder nemen Alexander Rinnnooy Kan (voorzitter SER), Koen Geven (voormalig voorzitter van de European Students Union), Ron Bormans (voorzitter College van Bestuur, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen), Ellen Hazelkorn (Director of Research and Enterprise en Dean of the Graduate Research School van het Dublin Institute of Technology) en Robert Berdahl (voorzitter van de Association of American Universities en voormalig collegevoorzitter van Berkeley) zitting in de commissie.

De commissie zal in het februari 2010 haar advies presenteren. Het advies is agenderend en zal een belangrijke bouwsteen vormen voor verdere gedachte- en planvorming over een voor Nederland passend toekomstig stelsel van hoger onderwijs.

Tags: #HBO-raad, #Plasterk, #VSNU


1 Reactie(s)

  1. Wimar

    Apart dat de twee buitenlanders in het ding een angelsaksische achtergrond hebben. Dan kun je de uitkomst al haast raden.
    Koen is trouwens ook oud-LSVb-bestuurslid. Misschien nog de moeite van het vermelden waard.


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: