Studerende moeders willen maatregelen

Gepubliceerd op 07 oktober 2009, 13:10
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

Gisteren besprak de Tweede Kamer het onderwerp studerende moeders. Reden voor Steunpunt studerende moeders om door middel van een petitie en ludieke actie te vragen om meer voorzieningen voor studenten met een zorgplicht.

“Adequate maatregelen zijn nú nodig om de combinatie van studie en gezin mogelijk te maken. Deze combinatie is tot nu toe een grote hindernisbaan en zeker geen vanzelfsprekende mogelijkheid,” aldus Annemiek de Jong. Zij was tot voor kort een studerende moeder en is nu directeur van het door haar opgericht expertise centrum voor studie en gezin.

Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) steunt de petitie. Henno van Horssen, voorzitter van het ISO: “Onderwijs is een grondrecht en moet voor iedereen toegankelijk zijn. Het krijgen of het verzorgen van een kind zou de onderwijskansen niet in de weg mogen staan.”

Volgens De Jong wordt er in het onderwijs te weinig rekening gehouden met studenten met een zorgplicht. Terwijl er voor topsporters vaak flexibele roosters zijn, is dit voor ouders of zwangere studentes bijvoorbeeld niet het geval.

Om de politici te wijzen op de moeilijkheid van het doorlopen van een studie als ouder, was er een hindernisbaan gecreëerd die met kinderwagen en al moest worden doorlopen. Aan het einde van de race  wachtte een diploma als beloning.


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: