Klachten over wegslepen fietsen

Gepubliceerd op 05 oktober 2009, 16:10
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

Het AFAC (Algemene Fietsen Afhandel Centrale) is voor veel studenten een doorn in het oog. De fietsendienst sleept namelijk fietsen weg die buiten de fietsenstallingen staan geparkeerd. Dit om fietsendiefstal tegen te gaan. De centrale is in meerdere studentensteden actief.

Er zijn veel klachten over de centrale. Zo heeft het Algemeen Nijmeegs Studentenblad al meerder keren aandacht besteed aan klachten van studenten die hun fiets kwijt zijn omdat die niet in de volle fietsenrekken meer pasten. Het TROS-programma Radar is benieuwd of er mensen zijn die klachten hebben over de werkwijze van de AFAC en de reden dat hun fiets is verwijderd. Het klachtenformulier vind je hier.

Overigens kennen studentensteden waar de AFAC niet actief is vaak dezelfde problematiek. Zo liet de Groningse gemeenteraadspartij Student en Stad weten dat studenten vaak de dupe zijn van een te strikt afvoerbeleid van de gemeente. Als fietsen korte tijd ook maar een korte afstand buiten de fietsenrekken voor het treinstation staan, worden ze al afgevoerd. Volgens de partij is er voornamelijk te weinig ruimte in de twee jaar geleden geopende fietsenstalling

“Zolang de capaciteitsproblemen rondom het hele station nog niet zijn opgelost vind ik het een goede zaak als de Milieudienst terughoudend zou optreden met het weghalen van fietsen”, schrijft fractievoorzitter Stephan Antuma op zijn weblog.

Tags: #fietsen


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: