Toelating Schippers alsnog onzeker

Gepubliceerd op 30 september 2009, 16:09
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

De toelating tot de studie Geneeskunde in Groningen van Tim Schippers is alsnog onzeker. Eerder deze week stelde de Rechter Schippers in het gelijk, in een kort geding tegen de Informatie Beheer Groep (IBG). De IBG stelde dat de toelating van Schippers niet volgens de regels is gegaan, omdat het de vierde keer was dat hij meedeed aan een selectieronde. In Nederland mag je slechts drie keer meedoen aan een loting, een regel die bedoeld is om studenten tegen zichzelf in bescherming te nemen. Schippers was echter toegelaten de vierde keer en wou dan ook aan de studie beginnen. De IBG liet het er echter niet bij zitten, en ging in beroep. De IBG is van mening dat de rechter de argumenten niet goed heeft gewogen en dat het toelaten van Schippers een verkeerd beeld schetst voor voor andere aspirant studenten.

Ondertussen is Schippers begonnen aan de opleiding, maar het kan dus zijn dat zijn toelating alsnog wordt teruggetrokken. De Raad van State heeft al laten weten dat de IBG wel een punt heeft. regels zijn regels en de toelating van Schippers is niet volgens de regels gegaan. Over twee of drie maanden wordt de definitieve uitspraak naar aanleiding van het hoger beroep verwacht.

Ondertussen heet minister Plasterk naar aanleiding van deze zaak, aangekondigd dat studenten wat hem betreft onbeperkt moeten kunnen meeloten. Mocht Plasterk dit voornemen omzetten in een wetsvoorstel, dan is het voor Schippers waarschijnlijk te laat.

Tags: #DUO (IB-groep), #studiefinanciering, #studiekeuze


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: