Steeds meer studenten kiezen voor het beroep van leraar

Gepubliceerd op 30 september 2009, 15:09
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

Het aantal studenten dat ervoor kiest na het behalen van een  universitaire of hbo-bachelor voor de klas te gaan staan, is vervijfvoudigd, laat de HBO-raad weten. Het gaat hier om studenten die de zogenaamde ‘kopopleiding’ volgen en zo hun lesbevoegdheid halen. Studenten die kiezen voor een kopopleiding hebben recht op een jaar extra studiefinanciering.

Bij de start van de kopopleiding, in 2004, kozen er nog maar 40 studenten voor het traject. Inmiddels is dat aantal gestegen naar 223. Ruim 800 studenten hebben inmiddels lantgs deze weg een lesbevoegdheid gehaald. De HBO-raad verwacht dat het aantal studenten dat de kopopleiding zal volgen alleen maar zal toenemen, vanwege het verbeterde imago van het beroep leraar en de goede arbeidsmarktperspectief.

HBO-raad voorzitter Doekle Terpstra: “De kop-opleidingen helpen het lerarentekort weg te werken en bieden studenten een manier om hun positie op de arbeidsmarkt significant te verbeteren. Als de opleidingen in dit tempo blijven groeien worden ze de stille kracht achter het wegwerken van het lerarentekort.”

Tags: #arbeidsmarkt, #HBO-raad


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: