LSVb opent site voor uitwonende studenten

Gepubliceerd op 28 september 2009, 12:09
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

Wat mag een kamer van 16 vierkante meter maximaal kosten? Betaal je teveel voor gas, water en elektriciteit? Waar vraag je huurtoeslag aan? En hoeveel rookmelders moeten er in een studentenhuis zijn? Op deze en veel andere vragen kunnen studenten de antwoorden vinden op www.checkjekamer.nl. De website is een initiatief van de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) en wordt vandaag gelanceerd. Minister Van der Laan (wonen) opent de website vandaag op Hogeschool Inholland te Den Haag.

De kamercheck is opgedeeld in vier onderdelen: Huurprijs, servicekosten, brandveiligheid en huurtoeslag. Aan de hand van een korte vragenlijst kunnen studenten snel hun kamer beoordelen. Vervolgens staat stapsgewijs aangegeven hoe studenten het beste hun woonsituatie kunnen verbeteren. LSVb-voorzitter Gerard Oosterwijk: “De checks geven een overzicht van de mogelijkheden die de studenten hebben om iets te doen aan de problemen rondom hun kamer. Hopelijk gaan studenten massaal hun kamer checken.”

Twee jaar geleden is de website ook onder de aandacht gebracht. Binnen twee weken hebben toen ruim 1800 studenten hun kamer gecheckt op de website. Bijna de helft van de studenten bleek meer te betalen dan wettelijk is toegestaan. Oosterwijk: “We zijn geschrokken van de vorige resultaten en horen nog steeds veel verhalen van studenten die in kwalitatief slechte en dure kamers wonen.”

De studentenvakbond reist deze week studentensteden langs om de website bij studenten onder de aandacht te brengen.

Tags: #LSVb, #studentenkamers


1 Reactie(s)

  1. Uitwonende pakket

    Wij zijn bezig met een markt onderzoek naar een pakket voor uitwonende. U kunt de onderstaande link invullen bij eventuele interesse.
    http://www.thesistools.com/web/?id=303772

    Alvast bedankt.


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: