LSVb biedt Plasterk manifest aan

Gepubliceerd op 21 september 2009, 17:09
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) biedt minister Plasterk morgen een manifest getiteld ‘Behoed Nederland voor een kenniscrisis’ aan. De overhandiging zal plaats vinden tijdens de door de studentenbond georganiseerde demonstratie die morgen in Den Haag zal plaatsvinden.

Aanleiding voor de demonstratie zijn bezuinigingen die studenten treffen, zoals het bevriezen van de studiefinanciering en uitblijvende investeringen in het hoger onderwijs.

Het manifest wordt onder andere gesteund door politieke jongerenorganisaties, de jongerenafdelingen van FNV en CNV en door de Algemene Onderwijsbond. De LSVb hoopt op deze manier de noodzaak om te investeren in kennis duidelijk te maken. Voorzitter Gerard Oosterwijk: “Het hoger onderwijs is de kennismotor van de Nederlandse economie. In de begroting zien wij het streven van het kabinet, om een robuuste kenniseconomie te zijn, niet terug”.

De Studentenbond ziet het als maatschappelijk probleem dat er geen uitdagend onderwijs wordt geboden aan studenten. Juist in economisch moeilijke tijden moet er geïnvesteerd worden in de toekomstige welvaart.

Oosterwijk: “De LSVb staat morgen in Den Haag met studenten, docenten en iedereen die wil voorkomen dat Nederland in een kenniscrisis belandt. Wij eisen van het kabinet dat onderwijs categorisch wordt uitgezonderd van bezuinigingen.”

Tags: #LSVb, #Plasterk, #studiefinanciering


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: