Bedrijfsleven vindt ethische vorming studenten onder de maat

Gepubliceerd op 21 september 2009, 12:09
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

Uit onderzoek van accountant KPMG blijkt dat het bedrijfsleven de ethische normen van studenten te laag vinden. Het hoger onderwijs zou meer moeten dan aan ethische vorming.

Ruim 90% van de ondervraagde bedrijven vindt dat het onderwijs een belangrijke rol heeft in de ethische en morele vorming van hun studenten. Eén op de drie bedrijven blijkt echter ontevreden over de ethische en morele vorming van afgestudeerden en starters. Volgens de bedrijven hebben de ‘bestuurders van morgen’ te weinig oog voor normen en waarden en worden zij teveel gedreven door een snelle carrière, inkomen en status. Daarnaast ontberen starters volgens de onderzochte ondernemingen verantwoordelijkheidsgevoel en respect.

“Er bestaat een duidelijk verschil tussen de mate waarin afgestudeerden oog hebben voor de gewenste ethiek en de moraal die nodig is in het bedrijfsleven en de ervaringen van de bedrijven zelf’”, constateert Philip Wallage van KPMG. Wallage: “Gezien het feit dat de huidige economische crisis mede toegeschreven wordt aan een gebrek aan ethisch en moreel verantwoord gedrag is dit op zijn minst verontrustend.”

Tags: #arbeidsmarkt


1 Reactie(s)


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: