Groningse Lijst Calimero sluit zich aan bij LOF

Gepubliceerd op 16 september 2009, 14:09
Auteur: StudNed.nl Redactie (Gerrit)

De Groningse Lijst Calimero sluit zich deze maand aan bij het Landelijk Overleg Fracties (LOF). Het LOF is een overlegorgaan van studentenfracties uit vrijwel alle universiteitsraden van Nederland. Hierbij werkt het LOF vaak samen met de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb). Fractievoorzitter Leendert Kalfsbeek: “Veel onderwerpen die in Groningen op de agenda staan, zoals een Bindend Studie Advies (BSA), de harde knip of introductietijden zijn op meerdere universiteiten aan de orde. Via het LOF worden deze zaken en de ontwikkelingen hierin met elkaar besproken en wordt informatie uitgewisseld.”

Meerdere Groningers in LOF
De Groninger Studentenbond is sinds de oprichting al aangesloten bij LOF en de LSVb. GSb fractievoorzitter Thomas Wagenaar ziet de aansluiting van Calimero echter niet als concurrentie. “De relatie met Calimero is zeer goed.  We kunnen in 90% van de gevallen unaniem zijn. Het verschil zit ´m dan ook vooral in de werkwijze; waar Calimero zich meer parlementarisch uitdrukt, heeft de GSb een actiegerichte strategie.”

Bindend Studie Advies bindt tegenstanders
Ook de GSb ziet de bui rond het BSA hangen. Wagenaar: “Op dit moment wordt er door alle fracties samengewerkt over het onderwerp BSA, omdat dat juist het thema is dat alle studenten aanspreekt.” De derde en grootste universiteitraadsfractie, SOG, is aangesloten bij het Interstedelijk Studenten Overleg.

Tags: #Calimero, #Groningen, #GSb, #LSVb, #SOG


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: