Leidse studentenvereniging wil intellect ondersteunen

Gepubliceerd op 16 september 2009, 08:09
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

De Leidse studentenvereniging Minerva begint dit jaar met het verstrekken van beurzen aan studenten die in het verlengde van hun studie een bijzonder project willen uitvoeren. Minerva is de eerste studentenvereniging die dit doet.

Intellectuele ontwikkeling
Evelien Sandberg, praeses van Minerva, licht toe waarom de studentenvereniging dit initiatief heeft genomen. “Wij leggen ook een accent op de intellectuele ontwikkeling van studenten. Daar zijn we al lang mee bezig. We begeleiden onze eerstejaars bij hun studie. We bieden een repetitorenprogramma aan waar, naast rechten en geneeskunde, ook psychologie – in het bijzonder statistiek – bij komt. We organiseren lezingen. En hoewel de Veerstichting officieel niet onder Minerva valt, organiseren Minervaleden al dertig jaar het prestigieuze, jaarlijkse symposium in de Pieterskerk.”

Aanvragen

Alle studenten van hogescholen en universiteiten kunnen een aanvraag doen voor het programma van Minerva. Zolang je langer dan twee jaar van je opleiding achter de rug hebt, en zolang je project voldoet aan de criteria ‘bijzonder, exclusief en prestigieus’. Op 15 november sluit de eerste aanvraagtermijn. Minerva verwacht dat er twee of drie aanvragen gehonoreerd kunnen worden.

Tags: #beurs, #Leiden, #studentenvereniging


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: