Doorstuderen in het buitenland via het Prins Bernhard Cultuurfonds

Gepubliceerd op 26 februari 2011, 14:02
Auteur: StudNed.nl Redactie (Gerrit)

Doorstuderen, maar geen cent te makken? Vraag nu een Cultuurfondsbeurs aan! Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft een speciaal studiebeurzenprogramma voor talentvolle afgestudeerden aan de universiteit of hogeschool. Jonge, talentvolle afgestudeerden uit alle disciplines aan universiteit (ma) of hogeschool (ba) kunnen in aanmerking komen voor een Cultuurfondsbeurs. Cultuurfondsbeurzen zijn bedoeld voor vervolgopleidingen of -onderzoek in het buitenland met een minimale duur van drie maanden. Op het gebied van de beeldende kunst en muziek zijn er ook beurzen voor kortere opleidingen, zoals workshops en masterclasses.

Het budget voor de beurzen is afkomstig uit een dertigtal CultuurFondsen op Naam en uit het activiteitenbudget van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Voor 2010 was er € 1,3 miljoen beschikbaar voor beurzen. Het beurzenprogramma loopt als sinds 2002. Een paar honderd zeer talentvolle jonge mensen hebben inmiddels met een Cultuurfondsbeurs een vervolgopleiding of -onderzoek in het buitenland kunnen doen.

Voor informatie over het aanvragen van een Cultuurfondsbeurs of een beurs voor individuele aanvragers kun je terecht op cultuurfondsbeurs.nl De deadline voor het aanvragen van een Cultuurfondsbeurs is 1 april 2011. Op cultuurfondsbeurs.nl kun je zien welke studenten eerder een beurs hebben ontvangen en wat hun ervaringen waren.

Tags: #advertorial, #Bachelor/Master, #studiefinanciering


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: