Studentencomité lanceert stemwijzer over onderwijs

Gepubliceerd op 23 februari 2011, 13:02
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

Studenten van het Comité Gronings Ontzet van de Rijksuniversiteit Groningen lanceren vandaag een stemwijzer over het hoger onderwijs: www.stemvoordetoekomst.nl. Studenten kunnen met deze stemwijzer de onderwijsprogramma’s van de partijen naast elkaar leggen.

Comitévoorzitter Jasper van Dijk: “In het huidige politieke klimaat gaat de Eerste Kamer de doorslag geven voor het onderwijs, en daarmee de toekomst, van dit land.’ De stemwijzer richt zich op de indirecte verkiezing van de Eerste Kamer, omdat hier het onderwijsbeleid wordt getoetst. Het is logisch dat andere stemwijzers zich vooral op de provinciale staten richten, maar daarmee blijft het onderwijs onderbelicht.”

Bijvoorbeeld de Halbe-heffing, waarbij studenten die nu al studievertraging hebben opgelopen 3000 euro extra collegegeld betalen na meer dan een jaar uitloop, zal voor de zomer nog in de Eerste Kamer voorliggen.

Van Dijk: ‘Zeker studenten hebben nu een direct belang bij de verkiezingen en op deze manier doen we er alles aan om iedereen die om onderwijs geeft naar de stembus te krijgen.’

Tags: #bezuinigingen, #Groningen, #Politiek


1 Reactie(s)


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: