NK Studenten Poker – Strijd om de Titel

Gepubliceerd op 14 februari 2011, 11:02
Auteur: StudNed.nl Redactie (Gerrit)

Poker is een denksport waarbij uiteenlopende kwaliteiten als intelligentie, mensenkennis, lef en geduld cruciale succesfactoren zijn. “Dit maakt poker dan ook tot een ideaal tijdverdrijf voor hoogopgeleide, of soms toepasselijker, in de verre toekomst hoogopgeleide Nederlanders. Het is dan ook geen toeval dat de opkomst bij de toernooireeksen van het NK Studenten Poker zeker niet onaardig is”, aldus Ryan van Doorn van Pokerlistings.

De afgelopen maanden waren de kwalificatietoernooien voor de finale van het NK Studenten Poker in volle gang. In vrijwel alle grote studentensteden van Nederland kwam men bij elkaar om in kroegen, cafés en bij studentenverenigingen te pokeren.

Inmiddels is het merendeel van de Regiofinales (lokale toernooien die leiden naar de uiteindelijke finale) al achter de rug. Voor komend weekend staat echter de Regiofinale Eindhoven nog voor de deur, waarbij vijf spelers een plek in de finale kunnen veroveren. Om 20.00 uur openen de deuren bij het Eindhoven Studenten Corps (ESC) en kan er aan de pokertafels worden aangeschoven.

Vergelijk poker met iedere andere sport die weleens in toernooivorm wordt gespeeld. De beste spelers uit elke studentenregio vechten zich door de Regiofinales en mogen de eer van hun stad gaan verdedigen in de Finale. Lukt dit je niet dan is er nog een soort van Wildcardsysteem, waarbij je via online toernooien nog rechtstreeks een plaats in de Finale kunt bemachtigen. Deze finale zal op 20 februari plaatsvinden in het Hotel Arena te Amsterdam.

Of de topspelers op de beste pokersites ook warmlopen voor het NK Studenten Poker is nog maar zeer de vraag. De opkomst is goed, de organisatie verloopt soepel en er wordt op een leuke manier verslag gedaan van de verschillende events. Enig minpunt is – met ‘dank’ aan ons vorige Kabinet – dat er bij het NK Studenten Poker geen euro aan prijzengeld zal worden uitgekeerd. Er zal puur om de eer gestreden worden – en dit is helaas een eer waarvoor veel echte topspelers zullen bedanken.

Tags: #advertorial


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: