Duizenden studenten op Malieveld

Gepubliceerd op 21 januari 2011, 14:01
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

Kenniscrisis is verheugd met de steun van meer dan duizend hoogleraren die vanochtend bijeenkwamen in Den Haag. Tijdens de bijzondere academische zitting kraakten zij het kabinetsbeleid. De draconische bezuinigingen van het kabinet brengen volgens hen grote schade toe aan de toekomst van Nederland. Hiermee ondersteunen ze het studentenprotest dat momenteel plaatsvindt op het Malieveld.

Inmiddels zijn meer dan vijftienduizend studenten in Den Haag aanwezig en nog duizenden onderweg. De Kenniscrisis-manifestatie is daarmee de grootste studentendemonstratie in bijna twintig jaar. Nog eens 14.000 mensen die niet bij de demonstratie konden zijn, lopen mee in een digitaal protest via pixelprotest.

Hoogleraren en bestuurders beschuldigden tijdens de academische zitting staatssecretaris Zijlstra van “jokken en liegen” en “publiek bedrog”. De “draconische maatregelen” die dit kabinet voorstelt, gaan volgens de aanwezige hoogleraren een zware hypotheek leggen op de ‘kenniseconomie Nederland’. Ook oud-minister Veerman schaarde zich aan de zijde van hoogleraren en studenten. Hij stelde dat “zaaien en verzorgen aan het oogsten vooraf gaan.”

Tags: #actie, #bezuinigingen, #Zijlstra


2 Trackbacks & Pingbacks

  1. 21 januari 2011 15:56

    Tweets die vermelden StudNed.nl | Duizenden studenten op Malieveld -- Topsy.com :

  2. 22 januari 2011 22:10

    Demonstraties op het Malieveld « Student is Krent :

0 Reactie(s)

Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: