Studentenbonden verwachten hoge opkomst demonstratie

Gepubliceerd op 07 januari 2011, 11:01
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

Er staat een grote manifestatie tegen de ‘Halbeheffing’ gepland op het Malieveld in Den Haag op 21 januari. Studentenbonden verwachten een hoge opkomst. Na een kwart miljoen handtekeningen op minimaalnominaal.nl, staat de teller qua aanmeldingen op het facebookevent van Kenniscrisis al boven de 7.000. Ook de universiteiten laten van zich horen. Verschillende universiteiten houden de actiedag collegevrij en roepen studenten op te gaan demonstreren. Door het hoge aantal verwachte studenten is op verzoek van de politie de manifestatie vervroegd. De manifestatie van Kenniscrisis zal 21 januari om 13.00u van start gaan.

Op de manifestatie zullen sprekers uit het onderwijsveld, het bedrijfsleven en de politiek inhaken op de plannen voor de Halbeheffing. Vanaf 12.30u is de inloop voor de manifestatie. Het programma zal eindigen om 15.30. De organisatie is zich aan het opmaken voor een grootse manifestatie. ‘Dit zou wel eens het grootste studentenprotest kunnen worden sinds 1988.’aldus Sander Breur (LSVb). 21 januari is tevens de verjaardag van staatssecretaris Halbe Zijlstra. Sander Breur: ‘Voor hem hebben we een speciaal verjaardagscadeau in petto.’

Eerder demonstreerden duizenden studenten in verschillende steden al tegen de onderwijsbezuinigingen. In aanloop naar de landelijk actiedag staan verschillende acties gepland, zoals een wedstrijd voor het beste protestlied.

Tags: #actie, #bezuinigingen, #LSVb


1 Trackbacks & Pingbacks

  1. 7 januari 2011 18:56

    Tweets die vermelden StudNed.nl | Studentenbonden verwachten hoge opkomst demonstratie -- Topsy.com :

0 Reactie(s)

Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: