60 onderwijsbestuurders boven ministersloon

Gepubliceerd op 29 oktober 2010, 15:10
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

Zestig bestuurders van onderwijsinstellingen verdienen meer dan het de norm voor de topinkomens in de publieke sector. Dat maakte het Onderwijsblad deze week bekend. De zogenoemde “wopt-norm” staat gelijk aan het gemiddelde loon van een minister en lag vorig jaar op 188 duizend euro.

Het betreft 34 bestuurders bij universiteiten, 19 bij hogescholen, 6 bij regionale opleidingscentra en één bij een gecombineerd bestuur voor onder meer speciaal onderwijs, gehandicapten- en revalidatiezorg, en arbeidsreïntegratie. De meesten zaten in 2008 ook boven de publicatienorm, die toen op 181 duizend euro lag. Van de overschrijders zijn 8 vrouw en 52 man. In vier gevallen speelde er een vertrekregeling mee, van een vijfde regeling is de exacte omvang onduidelijk.

‘

Traditiegetrouw zijn universiteiten veel vertegenwoordigd, en in de hoogste regionen. Topposities zijn er voor de bestuursvoorzitters van Wageningen UR en de Vrije Universiteit. De Algemene Onderwijsbond (AOb) heeft een overzicht op zijn website gepubliceerd. AOb-voorzitter Walter Dresscher: “De crisis is kennelijk niet bij alle bestuurders even goed doorgedrongen. We moeten ervoor zorgen dat er zoveel mogelijk geld op de plek terecht komt waar leerlingen en studenten er wat aan hebben, dus bijvoorbeeld goed onderwijspersoneel, veel lessen en kleinere klassen.”

Tags: #topsalarissen


1 Trackbacks & Pingbacks

  1. 29 oktober 2010 16:07

    Tweets die vermelden StudNed.nl | 60 onderwijsbestuurders boven ministersloon -- Topsy.com :

0 Reactie(s)

Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: