LSVb: geen vertrouwen onderzoek diplomafraude

Gepubliceerd op 21 oktober 2010, 16:10
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

Als de Onderwijsinspectie het onderzoek naar alternatieve afstudeertrajecten op de aangekondigde manier doorzet, komt men niet tot de kern van het probleem. Die conclusie trekt de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) na analyse van de vervolgstappen die de onderwijsinspectie dinsdag heeft aangekondigd.

Volgens de LSVb zou de inspectie de gevolgen van rendementsdenken op de kwaliteit van het onderwijs moeten onderzoeken. “Het is belangrijk om rotte appels te vinden en te verwijderen. Het is echter nog belangrijker dat we een omgeving creëren waarin instellingen niet meer worden geprikkeld om aan de kwaliteit te morrelen ten bate van goede rendementscijfers,” aldus Sander Breur, voorzitter van de LSVb.

De LSVb vraagt zich al langer af hoe de rendementsmaatregels in het hoger onderwijs de kwaliteit beïnvloeden. Momenteel worden instellingen vooral gefinancierd op het aantal diploma’s dat ze uitschrijven. Het is nu voor instellingen financieel aantrekkelijk om zo veel mogelijk studenten zo snel mogelijk een diploma te verstrekken. De studentenbond vraagt de onderwijsinspectie daarom om te onderzoeken welk effect deze rendementsprikkels op de kwaliteit van het onderwijs kunnen hebben.

Tags: #fraude, #LSVb, #Onderwijsinspectie, #rendementen


1 Trackbacks & Pingbacks

  1. 21 oktober 2010 17:20

    Tweets die vermelden StudNed.nl | LSVb geen vertrouwen onderzoek diplomafraude -- Topsy.com :

0 Reactie(s)

Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: