Onderzoek naar diplomafraude gaat door

Gepubliceerd op 20 oktober 2010, 12:10
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

Inholland Haarlem
Foto Inholland
De Inspectie van het Onderwijs intensiveert haar onderzoek naar verkorte trajecten voor langstudeerders in het hoger onderwijs. Dit blijkt uit de tussenrapportage die gisteren aan de Tweede Kamer is aangeboden.

De inspectie heeft alle instellingen voor hoger onderwijs gevraagd naar “alternatieve afstudeertrajecten.” De inspectie had hierbij speciale aandacht voor Inholland. Deze hogeschool raakte in opspraak nadat bekend werd dat er studenten afstudeerden zonder een normaal afstudeertraject te hebben voltooid.

De ondervraagde instellingen hebben laten weten dat sinds 2005 430 langstudeerders via een alternatief afstudeertraject een diploma kregen. De inspectie wil weten of hierbij aan de kwaliteitseisen is voldaan. Ook wordt er verder gekeken naar de zaak Inholland. De onderwijsinspectie spreekt over een “verontrustende situatie” in het geval van Inholland. In april 2011 brengt de inspectie haar eindrapport uit.

Inholland laat in een eigen verklaring weten een “verbetertraject” in gang te hebben gezet en de opleiding MEM versneld te laten keuren door de Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie.

Tags: #fraude, #Inholland, #studieduur


2 Trackbacks & Pingbacks

  1. 20 oktober 2010 13:21

    StudNed.nl | LSVb: Afstudeerfraude legt rendementsdenken bloot :

  2. 21 oktober 2010 17:33

    StudNed.nl | LSVb: geen vertrouwen onderzoek diplomafraude :

0 Reactie(s)

Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: