Redactieraad Vox weg na ruzie met bestuur Radboud

Gepubliceerd op 15 oktober 2010, 09:10
Auteur: StudNed.nl Redactie (Lars)

De voltallige redactieraad van het Nijmeegse universiteitsblad Vox is opgestapt na een meningsverschil met het bestuur van de Radboud Universiteit. Die wil van Vox vanaf januari een maandblad maken, terwijl het nu tweewekelijks verschijnt. Ook wordt de onafhankelijke website Voxlog vervangen door een webplatform onder leiding van de afdeling communicatie. Iets dergelijks gebeurde eerder dit jaar ook al in Utrecht.

“Daarmee wordt de onafhankelijkheid van Vox losgelaten”, klaagt de redactieraad, die toeziet op de naleving van het redactiestatuut van Vox, tegenover de Groningse UK. Volgens dit blad is de beslissing te wijten aan financiële problemen bij Vox, dat door teruglopende advertentiegelden vorig jaar een tekort van €40 duizend opbouwde.

De AKKUraatd-fractie in de Universitaire Studenten Raad maakt zich “ernstige zorgen” over de onafhankelijkheid van Vox, maar of de medezeggenschap de beslissing kan terugdraaien is niet geheel duidelijk, analyseren de conculega’s van ANS-Online. Voorloper KUNieuws had volwaardige statuten, maar die van Vox zijn nooit gevalideerd, waarmee het instemmingsrecht van de medezeggenschap zou vervallen.

Tags: #Media, #Nijmegen


1 Trackbacks & Pingbacks

 1. 15 oktober 2010 10:11

  Tweets die vermelden StudNed.nl | Redactieraad Vox weg na ruzie met bestuur Radboud -- Topsy.com :

2 Reactie(s)

 1. Bram

  Hoe onafhankelijk is een blad wanneer de mensen die er werken de helft van de tijd promotiestukjes zitten te schrijven voor de universiteit?

  De hele medezeggenschap doen mee: http://courantd.akkuraatd.nl/?p=567


 2. Wouter

  Onderteken nu de petitie! Op http://www.vox.akkuraatd.nl < Voor een onafhankelijke VOX


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: