Geert Dales weg bij Inholland

Gepubliceerd op 11 oktober 2010, 12:10
Auteur: StudNed.nl Redactie (Gerrit)

Fake diploma
Photo by gadgetdude
Geert Dales stopt per direct als bestuurs­voorzitter bij Hogeschool Inholland. Dales stapt op na een verschil van inzicht met de Raad van Toezicht “over de bestuurs­stijl die bij InHolland nodig is. Het verschil van inzicht bestaat al langere tijd, maar wordt geaccentueerd door de problemen bij de opleiding MEM van Inholland Haarlem.” Dat is de opleiding die onterecht diploma’s bleek uit te reiken.

Vanaf juni 2010 deed de Onderwijs­inspectie onderzoek naar diplomafraude binnen Inholland. Geert Dales heeft oud-burgemeester van Maastricht Gerd Leers gevraagd ook zelfstandig onderzoek te doen binnen Inholland naar deze problemen. Eind september concludeerde Leers dat er sprake is van fraude, maar dat dit alleen tot de opleiding beperkt bleef.

Het verschil van inzicht zou kunnen gaan over de aansturing van de organisatie en het voorkomen van fraude, maar zou ook over de reactie op de negatieve ontwikkelingen. Direct na de publicatie van het rapport gaf Dales in Nieuwsuur aan “blij te zijn met het rapport, omdat het nu goed uitgezocht is”.

Dales was vanaf 2007 bestuursvoorzitter bij Inholland. Hij was van 2000 tot 2004 wethouder in Amsterdam, waar hij verantwoordelijk was voor het controversiële Noord-Zuidlijn-dossier. Van 2004 tot 2007 was hij burgemeester in Leeuwarden.

Tags: #fraude, #Inholland


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: