Studente klaagt Geenstijl aan

Gepubliceerd op 10 september 2009, 14:09
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

Een 23-jarige rechtenstudente van de Universiteit Amsterdam heeft Geenstijl aangeklaagd. Het gaat om een schadeclaim in verband met een interview dat op de site was te zien. Geenstijl plaatste op 16 juli een filmpje waar te zien was hoe deze studente in dronken staat vragen beantwoorde. Dat bericht de site campustv.

De advocaat van de studente, Jurian Van Groenendaal, wil nog niet veel loslaten over de zaak omdat die nu onder de rechter is. “Het is nog zo pril, ik wil er liever niet teveel over zeggen. Maar we vinden dat het niet door de beugel kan om iemand zo te kijk te zetten.”

De ‘nodeloos kwetsende’ site heeft de video inmiddels offline gehaald. Navraag bij de site wees uit dat ze het filmpje hadden geplaatst omdat ze het een mooie weergave vonden van ‘het studentenleven en mores’. Na een mail van het meisje en haar advocaat is het filmpje offline gehaald.

“Het was een oud filmpje en iedereen had zijn lolletje gehad. Het was geen gevecht waard. Het is ook een beetje flauw om zo’n gevecht aan te gaan tegen zo’n studente”, aldus een woordvoerder van Geenstijl. “Maar als het echt tot een aanklacht komt dan gaat ie weer online”, dreigt Geenstijl. De site zal in dat geval, om de relevantie van het filmpje aan tonen en zichzelf te verdedigen, het filmpje opnieuw op haar site plaatsen.

Een verkapt dreigement, volgens Van Groenendaal. “Dat vind ik een dreigement dat absoluut niet door de beugel kan. Dit is geen manier om in zo’n zaak te stappen als je een serieus medium bent, wat Geenstijl toch pretendeert te zijn. Het onderstreept alleen dat ze de pesterij verder willen uitbouwen”, liet Van Groenendaal in een reactie aan StudNed.nl weten.

Inmiddels heeft Geenstijl het filmpje inderdaad opnieuw geplaatst.

Tags: #Amsterdam


1 Reactie(s)

  1. Habile fabrication Nike Runnings Femmes Air Jordan 13 Rose Gris

    Have you ever thought about writing an ebook or guest authoring on other blogs? I have a blog centered on the same subjects you discuss and would love to have you share some stories/information. I know my viewers would value your work. If you are even remotely interested, feel free to shoot me an email.


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: