Rabobank mag net-afgestudeerden geen hoge hypotheek verstrekken

Gepubliceerd op 04 oktober 2010, 12:10
Auteur: StudNed.nl Redactie (Gerrit)

Crisis? What Crisis?
Photo by FaceMePLS
De Autoriteit Financiële Markten heeft de Rabobank een boete van €150.000 opgelegd. De AFM stelt vast dat bij de Rabobank vers afgestudeerden een te lage hypotheek krijgen, terwijl zij vanwege hun baan en opleiding een goed perspectief op de arbeidsmarkt hebben. De AFM vindt dat daarbij onvoldoende op de specifieke situatie van de klant wordt gelet. Daardoor zou de kans aanwezig zijn dat de klant deze inkomensstijging niet realiseert.  De Rabobank gaat niet tegen de beslissing in beroep.

De Rabobank zegt goede ervaringen te hebben met het verstrekken van een hoge hypotheek aan starters met een goed carrière perspectief. Het Centraal Bureau voor de Statistiek en Studiekeuze123.nl houden ook gegevens bij over de startsalarissen en ontwikkeling per studie. Econometrie is al jaren de koploper in startsalarissen en ontwikkelingen. De hardere technische studies en medicijnen doen het gemiddeld ook goed.

Hiermee wordt het kopen van een starterappartement nog lastiger. Door de kredietcrisis zijn alle banken strenger geworden met het verstrekken van hypotheken. Hoewel de gemiddelde huizenprijzen in de afgelopen twee jaar iets gezakt zijn, zijn starterappartementen niet in prijs gedaald. Alleen de duurdere gezinswoningen zijn iets minder duur geworden. Doordat het voor afgestudeerden lastig is om een huis te kopen, verhuizen zij niet uit de huidige huurwoning, wat het tekort aan studentenkamers en studentenwoningen versterkt.

Tags: #afstuderen, #studentenkamers


1 Trackbacks & Pingbacks

  1. 4 oktober 2010 12:55

    Tweets die vermelden StudNed.nl | Rabobank mag net-afgestudeerden geen hoge hypotheek verstrekken -- Topsy.com :

0 Reactie(s)

Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: