Studenten jaarlijks voor 100 miljoen euro opgelicht

Gepubliceerd op 29 september 2010, 14:09
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

Studenten in Nederland betalen volgens de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) jaarlijks 100 miljoen euro te veel huur. De studentenbond raadt studenten aan om hun kamer te checken op www.checkjekamer.nl zodat ze hun wettelijk maximale huur kunnen uitrekenen aan de hand van het puntensysteem. Betalen ze meer dan wettelijk is toegestaan, dan geeft de LSVb tips hoe studenten hun huur kunnen verlagen.

De jaarlijkse Check-je-Kamerweek van de LSVb begon afgelopen maandag op de Haagse Hogeschool. Tijdens deze week kunnen studenten controleren of ze niet te veel huur betalen en of ze recht hebben op huurtoeslag. Ook kunnen ze checken of ze veilig wonen bij brand en hoe de servicekosten van hun kamer moeten zijn opgebouwd.

De LSVb verzamelt de resultaten van de internetenquête om een duidelijk beeld te krijgen hoeveel meer huur studenten betalen dan wettelijk is toegestaan. In 2009 bleek dat tweederde van de op kamers wonende studenten gemiddeld 65 euro per maand te veel huur betaalde. LSVb-voorzitter Sander Breur: “In 2009 zijn de studenten van Nederland voor 100 miljoen euro opgelicht door hun huisbazen en we ontvangen geen signalen dat het dit jaar beter gaat.”

Met de website checkjekamer.nl geeft de LSVb studenten een eenvoudig middel om de huisbaas aan te spreken. Als die niet ingaat op redelijke eisen, dan kan een huurteam of de Huurcommissie helpen om de huur te verlagen. De Check-je-Kamerweken doen Groningen, Amsterdam, Nijmegen, Delft, Zwolle en Wageningen aan.

Tags: #huisjesmelkers, #huisvesting, #huur, #LSVb


1 Trackbacks & Pingbacks

  1. 29 september 2010 14:33

    Tweets die vermelden StudNed.nl | Studenten jaarlijks voor 100 miljoen euro opgelicht -- Topsy.com :

0 Reactie(s)

Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: