Student krijgt geld terug bij defecte chipkaart

Gepubliceerd op 10 september 2010, 19:09
Auteur: StudNed.nl Redactie (Gerrit)

Staatssecretaris Van Bijsterveldt van OCW heeft met de OV-bedrijven afspraken gemaakt om de situatie rond de Studenten OV-chipkaart te verbeteren. De afspraken volgen op de aankondiging van reizigersvereniging ROVER en de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) om juridische stappen te zetten tegen het Ministerie.

De meeste reizigers kunnen een verloren of kapotte pas binnen een week laten vervangen. Studenten moeten echter bijna een maand wachten op een nieuwe pas en in de tussentijd zelf hun reiskosten betalen. Tot vandaag werd verteld dat deze kosten ook niet gedeclareerd konden worden, maar daar is nu verandering in gekomen. De omslag komt na protesten van de Landelijke Studentenvakbond en ov-reizigersvereniging ROVER. GroenLinks-Tweede Kamerlid Ineke van Gent had aangekondigd Kamervragen te stellen. ROVER en LSVb hielden deze week het ministerie verantwoordelijk voor de puinhoop en begonnen zelfs aan de voorbereiding van juridische stappen.

In een gesprek met de LSVb heeft de staatssecretaris aangegeven de situatie te gaan verbeteren. Afgewezen schadeclaims van studenten worden de komende tijd opnieuw beoordeeld. De LSVb wordt intensief betrokken bij de afhandeling hiervan. Ook boetes worden kwijt gescholden. Wanneer de OV-chipkaart kapot gaat moet binnen 9 werkdagen een nieuwe kaart worden geleverd. Tot slot wordt gewerkt aan één loket voor declaraties, via studentenov-chipkaart.nl, zodat de student niet naar verschillende instanties hoeft om zijn verzoek in te dienen.

Tags: #LSVb, #ov-chipkaart, #Rover


1 Trackbacks & Pingbacks

  1. 10 september 2010 20:02

    Tweets die vermelden StudNed.nl | Student krijgt geld terug bij defecte chipkaart -- Topsy.com :

1 Reactie(s)

  1. bert

    het is een vreselijk gedoe om je geld terug te krijgen. Ik pleit voor een algehele opheffing van ns, incl al die incompetente bedrijven en ministeries die zich ermee bemoeien..gewoon weer terug naar paard en wagen. Rails stinkt, net als die ovvoordeknipnikswaardkaart…dank u wel.


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: