Studenten tweederangs ov-chipgebruikers

Gepubliceerd op 07 september 2010, 16:09
Auteur: StudNed.nl Redactie (Lars)

Studenten krijgen geen tijdelijke ov-chipkaart bij verlies, diefstal of defecten, terwijl andere reizigers die wel krijgen. Dat maakt de LSVb op uit het kwartaalrapport van ov-ombudsman OV Loket. De studentenvakbond “eist” nu gelijke behandeling voor studenten. Uit datzelfde kwartaalrapport blijkt dat defecte ov-chipkaarten de helft van de klachten van studenten veroorzaken. Het Loket vraagt zich af of de kaart eigenlijk wel bestand is tegen intensief gebruik. Het vindt bovendien dat, op grond van de algemene voorwaarden, het risico van defecten “heel eenzijdig” bij de student wordt gelegd.

Actualiteitenprogramma EenVandaag komt vanavond met een reportage over ov-chipchaos. Uit onderzoek van het eigen jongerenpanel en de LSVb zou blijken dat 20% van de studenten een kapotte chipkaart zou hebben gekregen.

Het is de zoveelste in een reeks rampverhalen over de kaart, die begin dit jaar werd geïntroduceerd. Onlangs nog kwam security.nl met het nieuws dat reizigers die hun geld terug willen, hun persoonsgegevens via een onbeveiligde internetverbinding moeten versturen.

Tags: #LSVb, #ov-chipkaart


1 Trackbacks & Pingbacks

  1. 13 september 2010 15:14

    StudNed.nl | Student krijgt geld terug bij defecte chipkaart :

0 Reactie(s)

Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: