Pabo te makkelijk voor vwo’ers

Gepubliceerd op 25 augustus 2010, 12:08
Auteur: StudNed.nl Redactie (Lars)

De Groningse universiteit, de Hanzehogeschool Groningen en de NHL beginnen samen een ‘academische pabo:’ een lerarenopleiding voor het basisonderwijs op universitair niveau. De Hanzehogeschool heeft al een pabo, maar volgens een verklaring van de RUG vinden vwo’ers “dat de bestaande pabo-opleiding te weinig uitdaging biedt.” Dit terwijl het noorden van het land kampt met een groot aantal achterstandsscholen.

De academische pabo is een combinatie van de lerarenopleiding en de universitaire studie pedagogie. Gewoonlijk zouden deze opleidingen samen zeven jaar duren, maar de academische pabo biedt studenten twee diploma’s na vier jaar studie. 55 studenten zijn geslaagd voor de taal- en rekentoets en beginnen komend jaar aan de academische pabo. Ze lopen vanaf het begin van de opleiding al één dag in de week stage.

Vwo’ers geven aan dat ze graag willen lesgeven aan jonge kinderen, omdat ze dit werk maatschappelijk relevant vinden. Hoewel het beroep interessant en aantrekkelijk voor ze is, menen de vwo’ers echter dat de bestaande pabo-opleiding te weinig uitdaging biedt.

Tags: #Groningen, #Hanzehogeschool, #hbo-wo, #Leeuwarden, #Pabo


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: