RUG krijgt nog geen nieuwe mail

Gepubliceerd op 07 juli 2010, 10:07
Auteur: StudNed.nl Redactie (Lars)

De Rijksuniversiteit Groningen krijgt voorlopig geen nieuw mailsysteem. Vorig jaar september zou al een nieuw systeem geïnstalleerd worden, maar dat liep in het honderd. Gevolg: twee weken geen mail voor medewerkers en studenten en een enorme kostenpost die de universiteit zelf moest dragen. Het oude mailsysteem werd opnieuw geïnstalleerd.

Dit jaar zou het anders gaan, meldde het Centrum voor Informatie Technologie eerder, maar alweer dreigt het feestje van de RUG-nerds in het water te vallen: de lancering op 10 en 11 juli is tot nader order uitgesteld. Wegens een probleem dat “tijdens een van de laatste tests naar voren is gekomen” is het “niet verantwoord het webmail-programma in productie te nemen,” meldt het hoofd ICT in een email aan alle studenten. De oude mailvoorziening blijft voorlopig in de lucht.

Overstappen naar Gmail, zoals de Universiteit Utrecht eerder dit jaar deed, is een noodoptie, zei de financiële topman van de RUG vorig jaar al tegen de lokale Universiteitskrant. De RUG doet dat echter alleen in een echte noodsituatie, omdat de universiteit vreest voor de privacy van studenten en de eventuele kosten.

Tags: #Groningen, #internet, #privacy


1 Reactie(s)


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: