Hoogopgeleiden voelen crisis

Gepubliceerd op 08 september 2009, 14:09
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) en vakbond De Unie maken zich zorgen om het lot van hoogopgeleiden in de crisis. Daarom kwam er een gezamenlijk initiatief voor afgestudeerden en zelfbewuste jongeren, die door de crisis moeilijk aan een baan komen, beatthecrisis.nu. Op deze website kunnen afgestudeerden hun crisisverhaal achterlaten en inspiratie opdoen, om vervolgens op ‘eigen kracht de crisis te overwinnen’.

Volgens voorzitter van de LSVb Gerard Oosterwijk raakt de crisis ook de hogeropgeleiden. “Studenten die hard hebben gestudeerd en op aanraden van de overheid een grote studieschuld hebben opgebouwd, zitten zonder werk. Er zijn nu gewoon niet genoeg banen voor alle afgestudeerden en ook hoog opgeleide jongeren met prima cijfers en een goed CV vallen buiten de boot.” Volgens de vakbonden moeten Nederland ervoor waken dat er niet een gehele generatie aan jong talent aan de crisis ten onder gaat.

Bart Willems van de Unie: “We hebben het over ondernemende jongeren met grote toegevoegde waarde voor Nederland als kennisland. We roepen het bedrijfsleven en politiek op ook voor deze jongeren in de bres te springen. We moeten voorkomen dat deze generatie afgestudeerden verloren gaat”

Om te beginnen is er dus een website voor waar jonge crisisslactoffers steun kunnen vinden. Maar daar blijft het niet bij. LSVb en de Unie hopen dat beatthecrisis de basis zal vormen voor een gezamenlijke manifestatie.


1 Reactie(s)

  1. Graver

    Dit bericht is van 8 september. De LSVb had dit nieuwtje zelf op 9 september op de site staan. En wat blijkt: je kon tot 31 augustus een t-shirt winnen. Huh?


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: