Scriptie wordt klinkende munt

Gepubliceerd op 06 juli 2010, 10:07
Auteur: StudNed.nl Redactie (Lars)

Bibliography
Photo by gadl
Terwijl werkend Nederland al baadt in de zon, slijten sommige studenten de zomerdagen in bibliotheken en computer­hokken: de laatstejaars die hun scripties schrijven. Afstudeerders die naast een bul ook nog een geld­bedrag in de wacht willen slepen, kunnen zich opgeven voor één van de vele scriptie­prijzen die in Nederland worden uitgereikt.

De Internet Scriptieprijs van XS4ALL en Brinkhof Advocaten gaat naar de beste thesis over ICT en recht: denk auteursrechten, downloaden en privacy. Misschien ook leuk voor sociologen die het gemiddelde aantal downloads per Nederlander weten te bepalen. Voor voldoende bandbreedte zorgen de informatici wel. Inzenden voor 1 augustus.

Of je ergens in Nederland vinologie kunt studeren is bij de redactie niet bekend, maar je kunt er wel een prijs voor winnen. De prijs van het Productschap Wijn gaat naar de beste hbo- of wo-scriptie over het druivennat in culturele, scheikundige of historische context. Deelname is mogelijk tot 8 augustus.

Goed in Nederlands? Ding dan mee naar de Taalunie Scriptieprijs. Dat je dat eigenlijk met een koppel­teken schrijft willen ze vast niet horen, maar iets interessants over de Neêrlandsche letteren zal op prijs gesteld worden. Informeer bij je docent of jouw universiteit meedoet, de medewerker van de Taalunie lijkt op vakantie te zijn.

Tot slot; geen scriptieprijs, maar misschien leuk voor getalenteerde letteren­­studenten: de Prijs voor de Jonge Kunstkritiek. €7.500 voor de beste recensie, €10.000 voor het beste essay, dus schrijf je scriptie om naar iets wat de cultuurredactie van De Groene ook snapt. Deelname mogelijk tot 35 jaar, inzenden voor 31 juli.

Tags: #afstuderen, #geesteswetenschappen, #internet, #privacy, #rechten


1 Trackbacks & Pingbacks

  1. 7 juli 2010 16:40

    Tweets die vermelden StudNed.nl | Scriptie wordt klinkende munt -- Topsy.com :

0 Reactie(s)

Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: