Formatie gaat moeizaam

Gepubliceerd op 17 juni 2010, 12:06
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

De kans op een rechts kabinet met CDA, PVV en VVD wordt steeds kleiner. Maxime Verhagen wil namelijk pas aan de onderhandeltafel verschijnen als Rutte en Wilders in hoofdlijnen een akkoord hebben bereikt. “Je kunt niet onderhandelen met een lege stoel” reageert Wilders op de houding van Verhagen. Eventuele samenwerking tussen de drie partijen wordt zo erg moeilijk.

Op het gebied van hoger onderwijs zal de formatie ook nog problemen op kunnen leveren. Het CDA en de PVV zijn voor het behouden van de basisbeurs. Zeker het CDA heeft zich hierop ingegraven in de campagne waar der basisbeurs een speerpunt was. De VVD was juist de partij die voor het meest verstrekkende sociaal leenstelsel ging. Studenten lenen het geld dat eerder in de vorm van aanvullende beurs en basisbeurs werd verstrekt. Daarnaast lieten de CPB cijfers zien dat de VVD wil investeren in onderwijs, terwijl zowel de PVV en de VVD willen bezuinigen.

Maar de formatie lijkt al te sneuvelen voordat de koehandel over deze inhoudelijke verschillen ook maar is begonnen. Tijdens de verkiezingen gaf Rutte aan voor 1 juli de formatie rond te willen hebben. Dat betekent dat Rutte moet gaan flirten met voormalig tegenstander Cohen.

Tags: #basisbeurs, #studiefinanciering, #verkiezingen


1 Trackbacks & Pingbacks

  1. 18 juni 2010 13:09

    Tweets die vermelden StudNed.nl | Formatie gaat moeizaam -- Topsy.com :

0 Reactie(s)

Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: