Fokke & Sukke stoppen met studeren

Gepubliceerd op 16 juni 2010, 13:06
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

Geweldige Fokke&Sukke #worldcup
Photo by Arvid
Fokke & Sukke zullen niet langer in hogeschool­bladen en universiteits­kranten verschijnen. De strip verscheen voor het eerst in het Amsterdamse satirische studenten­blad Propria Cures in 1994. Overigens werd de eerste inzending geweigerd door de redactie omdat vogeltjes niet kunnen praten.

Maar het broekloze pluimvee is stug door blijven praten en steeds meer universiteits­kranten en hogeschool­bladen zijn de strips gaan plaatsen. Maar die tijd is nu voorbij. “Ons eigen studentenleven ligt al vijftien jaar achter ons. De corpsbal die we graag tekenen, begint te verdwijnen. Wij dachten dat het van alle tijden was om lol te trappen, bier te drinken en daarnaast nog een beetje te studeren, maar dat is niet zo: studenten zijn nu veel efficiënter en meer betrokken, is mijn indruk. En ze drinken minder. We beginnen de aansluiting te verliezen.” Dit vertelde tekenaar Jean-Marc van Tol aan het Hoger Onderwijs Persbureau.

Daarnaast vinden de makers van de bekende strip dat de studentenbladen een springplank dienen te zijn voor nieuw talent. StudNed.nl gaat haar best doen dit gapende gat te gaan vullen. Deze zomer zullen de eerste avonturen van Bart & Koen verschijnen op de website.


1 Trackbacks & Pingbacks

  1. 17 juni 2010 05:39

    Tweets die vermelden StudNed.nl | Fokke & Sukke stoppen met studeren -- Topsy.com :

0 Reactie(s)

Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: