Dan toch maar CDA?

Gepubliceerd op 16 juni 2010, 15:06
Auteur: StudNed.nl Redactie (Lars)

Terwijl het WK en de formatie voortslepen, maken CDA’ers en anderen zich deze week druk over al dan niet regeren.

Madlener en Wilders
Photo by screenpunk
Doekle Terpstra van de HBO-raad vindt Paars-plus vooralsnog de beste optie. VVD, PvdA, D66 en GroenLinks (allemaal pro-lenen) “dragen het hoger onderwijs een warm hart toe” en willen er geld in steken. De PVV noemt hij een black box op het gebied van hoger onderwijs. Op privé-vlak is van Terpstra bekend dat hij sowieso geen groot fan van Wilders is. Misschien dat zijn partij, het CDA, wel wil regeren en dan “in het landsbelang” het principiële standpunt over stufi wil inslikken, aldus de hbo-voorman.

Intussen maakt een andere CDA-insider, P.-G. Kroeger, zich op zijn weblog zorgen over de stabiliteit van een rechts kabinet. De PVV wil de vrijheid van onderwijs afschaffen (geen islamitische scholen meer, dus ook geen christelijke) en mist daarmee de twee zetels die het nodig heeft om op het pluche te blijven. Cees Veerman, bekend van de commissie, wil een brede coalitie met PvdA en VVD. Volgens onderzoekers van de RUG is dit ook de ‘meest waarschijnlijke‘ coalitie.

Als het allemaal niet uitkomt heeft Emile Roemer nog wel een ideetje: links + CDA, die hebben tenminste een meerderheid in de Eerste Kamer. Tot 2011 dan, want dan mogen we weer mensen kiezen die wat te kiezen hebben. Of iemand bij de Statenverkiezingen nog aan hoger onderwijs denkt, valt te bezien. De tussenstand in de senaat luidt: rechts 35, paars 34, links 51 (of 50), breed 49. Tel daar per onderwerp gedoogsteun bij op van ChristenUnie (4), SGP (2), PvdD (1) en OSF (1). Rutte heeft het maar lastig.

Tags: #CDA, #verkiezingen


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: