Informatica het beste in Delft en Nijmegen

Gepubliceerd op 14 juni 2010, 16:06
Auteur: StudNed.nl Redactie (Lars)

Hard Disk
Photo by Air Force One
Het Nederlandse informatica-onderzoek is het beste in Delft en Nijmegen, concludeert een commissie van zeven buitenlandse hoogleraren. De commissie, onder leiding van Willy Zwaenepoel van de Ecole Poly­technique Fédérale de Lausanne, onderzocht de verschillende informatica­faculteiten op verzoek van de universiteiten zelf en kende ze een cijfer tussen de 1 en de 5 toe. De TU Delft en de Radboud Universiteit Nijmegen scoren beide een 5. Eindhoven werd derde met een 4,5.

Ook verder werden hoge cijfers uitgedeeld: Eindhoven, Utrecht, Twente, Leiden, de UvA en de VU scoorden alle een 4. Alleen Groningen deed het matig. De vakgroep Kunstmatige Intelligentie van de RUG scoorde wel een 4 op de toetsing, maar de vakgroep Informatica bleef achter met een 3,5.

De evaluatiecommissie is zeer te spreken over het Nederlandse informatica-onderzoek. Wel doet de commissie zijn beklag over het aantal vrouwen op hoge posities in de computerwetenschappen: die lijken in Nederland nog lager dan in andere landen.

Tags: #informatica, #studiekeuze


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: