VSNU: VVD kan ambities onderwijs en onderzoek nu waar maken

Gepubliceerd op 11 juni 2010, 13:06
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

De Vereniging van Universiteiten (VSNU) reageert op de verkiezingsuitslag. Voorzitter Sijbolt Noorda: “De VVD had tijdens de verkiezingscampagne investeringen in onderwijs, onderzoek en innovatie hoog in het vaandel staan. Nu de VVD een belangrijke rol gaat spelen in de coalitievorming zal zij deze ambities waar kunnen maken.”

De VSNU constateert wel dat de verkiezingsuitslag een verdeeld politiek landschap oplevert dat de coalitievorming lastig zal maken. “Juist in deze situatie moeten politieke partijen de koppen bij elkaar steken om tot een krachtig regeerakkoord te komen. Het hoger onderwijsveld heeft al een eerste stap gezet door zich met een maatschappelijk akkoord te verbinden aan de integrale uitvoering van het advies van Veerman. Hopelijk gaat de politiek dit nu oppakken en het advies van Veerman opnemen in het regeerakkoord,” aldus Sijbolt Noorda

Overigens laat Noorda in een interview met de Hoger Onderwijs Pers (HOP) weten meer te zien in een coalitie met de PVV dan een paars plus. Op het gebied van onderwijs ziet Noorda in ieder geval geen problemen met de PVV lezen we in trajectum. Noorda: “De PVV heeft op onderwijsgebied weinig meningen, lijkt het. Ik kan ook niet zo goed bedenken wat die partij tegen zou kunnen hebben op investeringen die Nederland sterker uit de crisis laten komen.”

Tags: #PVV, #verkiezingen, #VSNU, #VVD


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: