CDJA misbruikt emailadressen voor campagne

Gepubliceerd op 09 juni 2010, 13:06
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

De jongerentak van het CDA (CDJA) klom op de digitale barricade om de basisbeurs te behouden en lanceerde handenafvanstufi.nl. Studenten konden deze petitie online steunen. Het CDJA bezwoer vlak onder het verplichte invulveld van het emailadres de ingevulde informatie “alleen in het kader van deze actie” te gebruiken.

Toch ontvingen ondertekenaars van de petitie een stemoproep om toch vooral vóór de basisbeurs en dús op het CDA te gaan stemmen. “Stemmen! Laat van je horen en stem op 9 juni CDA,” is de niet mis te verstane boodschap die Marja van Bijsterveldt (staatssecretaris hoger onderwijs) Jan Jacob van Dijk (Tweede Kamerlid) en Jeroen van Velzen (voorzitter CDJA) ondertekenden. De belofte om gegevens alleen in het kader van de actie te gebruiken is in verkiezingstijd maar even overboord gezet.

Ook ondertekenaars van de actie stopplasterk.nl, ondertekend door ruim 30.000 jongeren, ontvingen een mailtje. Deze actie was gericht tegen het duurder maken van een tweede studie en werd nota bene ondersteund door de jongerenorganisaties van de PvdA en D66. Daarnaast werd ook hier beloofd om gegevens alleen voor de actie te gebruiken en niet voor andere doeleinden.

Tags: #actie, #CDA, #CDJA, #studiefinanciering, #verkiezingen


2 Trackbacks & Pingbacks

  1. 9 juni 2010 13:37

    Tweets die vermelden StudNed.nl | CDJA misbruikt emailadressen voor campagne -- Topsy.com :

  2. 16 juni 2010 16:26

    StudNed.nl | Dan toch maar CDA? :

0 Reactie(s)

Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: