Afschaffen basisbeurs treft moslims hardst

Gepubliceerd op 08 juni 2010, 15:06
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

Studentenbonden willen dat er onderzocht wordt of het afschaffen van de basisbeurs hoger onderwijs niet ontoegankelijker maakt voor studenten die moslim zijn. De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) en het Interstedelijke Studenten Overleg (ISO) willen dat het nieuwe kabinet in het regeerakkoord vaststelt hier onderzoek naar te doen voordat er aan de basisbeurs wordt gemorreld.

Omdat moslims van hun geloof niet mogen lenen wordt hoger onderwijs voor deze studenten ontoegankelijker. De studentenbonden willen dat hier naar wordt gekeken wordt. Ook moet het aankomende kabinet goed onderzoeken wat de gevolgen van het afschaffen van de basisbeurs zijn voor studenten uit economisch ‘zwakkere milieus’.

“Een onzinverhaal”, reageert Zeki Arslan van Forum, instituut voor multiculturele vraagstukken in Trajectum. “Het is een bizar argument. Er zal vast incidenteel een persoon zijn voor wie dit geldt, maar ik heb nog nooit zo iemand ontmoet. Dan moet het wel een echte fundamentalist zijn. Het is iets heel anders dan bijvoorbeeld geen varkensvlees eten. De andere argumenten van de studentenbonden zijn veel zinniger: jongeren uit arme gezinnen zullen misschien vaker aarzelen te gaan studeren als de basisbeurs wordt afgeschaft.”

Tags: #ISO, #LSVb, #studiefinanciering, #verkiezingen


1 Trackbacks & Pingbacks

  1. 8 juni 2010 17:13

    Tweets die vermelden StudNed.nl | Afschaffen basisbeurs treft moslims hardst -- Topsy.com :

0 Reactie(s)

Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: