Wat willen de kleintjes? Verdonk wil basisbeurs; MenS wil stufi en kinderbijslag fuseren

Gepubliceerd op 03 juni 2010, 11:06
Auteur: StudNed.nl Redactie (Lars)

“In ons land is een mediadictatuur. De media bepalen dat de burgers kunnen kiezen uit 8 partijen. De rest komt niet aan bod. Schandalig!” Aldus Rita Verdonk eergisteren. StudNed neemt wel de moeite om alle partijen vóór 9 juni te checken op studentvriendelijkheid; vandaag Trots op Nederland en de Partij voor Mens en Spirit (MenS).

Rita Verdonks partij Trots op Nederland is, zoals bekend, “niet links, niet rechts, maar recht door zee.” De partij staat al tijden op nul zetels in de peilingen. Over hoger onderwijs maakt TON precies één opmerking in het verkiezingsprogramma: “Meer voor minder geld, dat kan! Onze universiteiten moeten tot de top van de wereld behoren.” Op de standpuntenpagina van de partij is ook niets te vinden over studiefinanciering, collegegeld, universiteiten, hogescholen of studentenkamers, maar de jongerenorganisatie JongTrots biedt uitkomst: Trots op Nederland is vóór behoud van zowel de stufi als de ov-studentenkaart.

creation of a new dawn
Photo by PinkMoose
Ook de Partij voor Mens en Spirit is wars van “overleefde begrippen als links of rechts.” In plaats daarvan wil MenS “modernspirituele principes vertalen naar politieke uitgangspunten,” uitgaande van de vier peilers “liefde, authenticiteit, bewustwording en holisme” en de gedachte dat de mens een “geestelijk energetisch wezen” is. Concreter is de partij tegen de basisbeurs: men wil kinderbijslag, stufi en nog een paar regelingen samenvoegen tot een “leeftijdsafhankelijk budget waarmee [ouders of studenten] een basispakket eten en drinken (excl. versnaperingen) en kleding kunnen betalen.”

Het collegegeld wordt door MenS afgeschaft en studieboeken en ziektekostenverzekering worden gratis. De partij becijfert dat studenten dan nog zo’n €165 in de maand nodig zouden hebben. Huisvesting is niet in het budget meegenomen: uitwonende studenten kunnen bij de overheid bijlenen.

Tags: #collegegeld, #studiefinanciering, #verkiezingen


1 Trackbacks & Pingbacks

  1. 4 juni 2010 09:50

    StudNed.nl | Gratis wonen en gratis laptops :

0 Reactie(s)

Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: