Amsterdam stopt met de strippenkaart; ov-chipkaart enige betaalmiddel

Gepubliceerd op 03 juni 2010, 13:06
Auteur: StudNed.nl Redactie (Gerrit)

Vanaf vandaag is de ov-chipkaart het enige geldige vervoersmiddel in de stad Amsterdam. Hiermee is dit de tweede regio waar de strippenkaart definitief verleden tijd is. Rotterdam stopte in februari al met de strippenkaart.

De strippenkaart staat in de wet
De tweede kamer stemde in april in met het voorstel van minister Eurlings om alleen de ov-chipkaart nog te accepteren als geldig vervoersbewijs. Officieel heten de strippenkaart  en de ov-chipkaart ‘nationaal vervoersbewijs.’ Dit is vast gelegd in een ministeriële regeling. Vervoersbedrijven zijn verplicht deze betaalmiddelen te accepteren voor de normale lijnen.

Roze strippenkaart niet weigeren
In de rest van Nederland zijn de strippenkaarten dus nog wel geldig. Dit is voor veel vervoersbedrijven nog wel een probleem: studenten kunnen nog wel met de roze strippenkaart reizen, maar veel vervoerders kunnen de geldigheid van de ov-studentenkaart niet controleren. In de bus en trams zijn alleen incheckpunten aanwezig. Vervoerders moeten dan vertrouwen op de eerlijkheid van de student. De roze strippenkaart mogen ze niet weigeren.

Klachten
Studenten die wel onterecht geweigerd worden kunnen een klacht indienen bij de vervoerder, en op de officiële website studentenov-chipkaart.nl .

Tags: #Amsterdam, #ov-chipkaart


1 Trackbacks & Pingbacks

  1. 3 juni 2010 13:19

    Tweets die vermelden StudNed.nl | Amsterdam stopt met de strippenkaart; ov-chipkaart enige betaalmiddel -- Topsy.com :

0 Reactie(s)

Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: