Kosten studentenchipkaart vaak niet vergoed

Gepubliceerd op 01 juni 2010, 12:06
Auteur: StudNed.nl Redactie (Marcel)

History.
Photo by gen gibson
Studenten die hoge (reis)kosten maken door fouten met de studentenchipkaart krijgen hun kosten niet altijd vergoed: vervoersbedrijven blijken in de praktijk deze opdracht van staatssecretaris Van Bijsterveldt te negeren. Dit blijkt uit navraag van reizigersvereniging ROVER bij het OV-Loket. Declaratieverzoeken van studenten kunnen zonder enige verklaring worden afgewezen, ook zijn er geen voorwaarden bekend voor het indienen van declaraties. Daarnaast worden studenten met defecte chipkaarten op kosten gejaagd.

“De invoering van de studentenchipkaart is van het begin af aan al een drama, geen enkele procedure heeft zo veel incompetentie aan het licht gebracht”, stelt ROVER. Na de verplichte overschakeling op de studentenchipkaart kwamen vele studenten in de problemen door de chaos bij de invoering. Uiteindelijk besloot staatssecretaris Van Bijsterveldt dat studenten hun gemaakte kosten(treinkaartjes, vele pasfoto’s en dure telefoontjes) konden declareren bij vervoersbedrijven via een speciaal formulier.

In de praktijk blijken geen voorwaarden te zijn gebonden aan het indienen van deze declaraties. Vervoersbedrijven kunnen daarom zonder verantwoording de declaraties afwijzen “Intussen moeten studenten buiten hun schuld honderden euro’s aan kosten maken en ze kunnen naar hun geld fluiten”.

Ook krijgen studenten geen reiskostenvergoeding bij een defecte chipkaart.Dit probleem is groeiende: honderden studentenchipkaarten laten momenteel het leven waardoor de student weer op hoge kosten wordt gejaagd. Tijdelijke chipkaarten ter vervanging worden soms zo laat pas opgestuurd dat ze na één dag alweer de geldigheid verliezen.

Tags: #openbaar vervoer, #ov-chipkaart


1 Trackbacks & Pingbacks

  1. 1 juni 2010 12:42

    Tweets die vermelden StudNed.nl | Kosten studentenchipkaart vaak niet vergoed -- Topsy.com :

0 Reactie(s)

Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: