Britse krant raadt Universiteit Maastricht aan voor Britten

Gepubliceerd op 07 september 2009, 15:09
Auteur: StudNed.nl Redactie (Gerrit)

De Engelse kwaliteitskrant The Independent beveelt haar studerende lezers aan om in Maastricht te gaan studeren. “Why don’t more British students head to the University of Maastricht, where they can take degrees in English and – best of all – pay lower fees than at home?”

Maastricht door Engelse Ogen
De Independant zet de voordelen op een rijtje. Collegegeld is maar £1,200 terwijl Britse universiteiten rond de £3,200 vragen. Daarnaast is het leven in Nederland goedkoper. “Go Dutch, save money” kopt de krant dan ook. Vanuit Engeland is Maastricht goed te bereiken. Vanaf Brussel rijdt de Eurostrar-trein in twee uur naar London. Ook de lagere kosten voor levensonderhoud (maar £500 per maand) worden als voordelig beschouwd. Het gebrek aan een campus wordt ook als positief ervaren. De universiteitsgebouwen liggen in de gezellige stad.

Geen Selectie aan de poort

Opvallend is dat het ontbreken van een selectieprocedure voor nieuwe studenten ook als positief wordt gezien. De discussie in Nederlandse universiteiten gaat richting  meer selectie aan de poort, naar Engels voorbeeld.

Internationalisering opgepikt
Interessant is dat The Independant zo lovend is over Maastricht. De positieve aspecten aan Maastricht gaan ook op voor de meeste andere Nederlandse Universiteiten. De duidelijke focus van de universiteit Maastricht richting Internationalisering is in ieder geval opgepikt door de internationale pers.

Het volledige artikel is te lezen op de site van The Independent.

Tags: #collegegeld, #universiteit


Plaats een reactie


Volg StudNed.nl via: